Мени Затвори

Резултати

Прирачник

Вовед во проектни теми.

Извештај за истражување за образованието за циркуларна економија и тинтрање за млади ученици.

Формат на обука за наставници кои користат НФО и усовршување за поттикнување на еколошката свест кај учениците (6-12).


Кликни тука!

Алатник

Практични работилници и активности за собирање ресурси за одржливост, циркуларна економија и еко-одговорно граѓанство, ќе бидат поставени во фазата на локални активности, како и опис на методологијата за дотерување.


Кликни тука!

Цртани филмови

Тоа ќе биде колекција од 4 цртани филмови. По локалните активности, наставниците ќе развијат приказна/идеја за приказна за циклусот на различни материјали (хартија, пластика, алуминиум итн.). Партнерите ќе изберат приказна за секој материјал и ќе ја развијат во краток цртан филм за да ги едуцираат младите ученици за кружна економија (според пристапот 4Rs).


Кликни тука!